Stel jezelf in staat om
verbonden te blijven met
jouw natuurlijke oorsprong
Meld je ook aan of krijg vrijblijvend advies

Welkom bij Everybody Yoga

Everybody Yoga is er voor iedereen. Active Sport & HealthCenter laat haar yogalessen verzorgen door Everybody Yoga uit ‘s Heerenberg. Everybody Yoga brengt balans tussen lichaam en geest en geeft innerlijke rust en kalmte. Ontspanning en inspanning vormen samen het Ying-Yang middelpunt van onze groepslessen. Gecertificeerde Yoga Instructrice Karin Jansen – Heijkoop begeleidt je tijdens de klassieke en originele lessen Yin Yoga en Slow Flow Yoga.

Everybody Yoga is jouw persoonlijke ontspanningsritueel. De houdingen en ademhalingstechnieken bevorderen de soepelheid van je lichaam en het  tot rust brengen van je gedachten. Vitaliteit en ontspanning zijn de resultaten die je zult gaan merken, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de lessen wordt je door verschillende houdingen volledig bewust van lichaam en geest, je bent met aandacht in het hier en nu. Dit zorgt ervoor dat je onder andere tekenen van stress, vermoeidheid en lusteloosheid eerder oppakt en aanpakt. Geef je lichaam de kans om zich te herstellen van je hectisch dagelijks leven, de energie te laten stromen en je opnieuw op te laden.

Een techniek gericht op het lichaam, de geest en jouw gezondheid; Everybody Yoga is er voor iedereen die zich daar op wil focussen en verdiepen.

Wil je weten welke Yogalessen Everybody Yoga, naast de lessen bij Active, ook in haar eigen Yoga studio aan de Landweg 13 in ‘s-Heerenberg verzorgd? Breng dan een bezoek aan de website van Everybody Yoga

Yoga bij Active en in de eigen Everybody Yoga studio

Bekijk hier de rondleiding video in onze eigen Yogastudio aan landweg 13 te ‘s-Heerenberg .

Yin Yoga

Yin Yoga richt zich op het “connectieve tissue”, ons bindweefsel. Het is een meditatieve vorm van Yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. De houdingen worden op een passieve manier, maar intensieve manier beoefend.  De houdingen worden relatief langer vastgehouden zodat je ook langer de tijd hebt om je persoonlijke grenzen te verkennen en verbreden.voelen. We nemen tijdens deze les alle tijd en ruimte om totale kalmte te bereiken. Yin Yoga is relatief erg rustig en heeft een meditatief effect op het lichaam. Het is de ideale manier om gewrichten en weefsels te versterken en eventueel te herstellen, we geven ze nieuwe energie.

De houdingen bij Yin Yoga zijn ervoor om je het bindweefsel in het lichaam weer flexibeler te maken en energetisch stabieler te worden. Wat uiteindelijk resulteert in een sterker wordend fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch lichaam.

De Yin Yoga houdingen worden liggend of zittend uitgevoerd, om zo min mogelijk gebruik te maken van je spieren.We laten de spieren niet aanspannen maar juist ontspannen.  Deze vorm van Yoga is dan ook goed te combineren met andere sport- of yogavormen zoals bijvoorbeeld fitness of Hatha Yoga.
Bij Yin Yoga werk je aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Andere positieve effecten die Yin Yoga op je kan hebben:

• Een vergroting van de flexibiliteit in de gewrichten
• Een energetische stabiliteit
• Een sneller herstel na fysieke of mentale problemen

Hatha Yoga

Bij Hatha Yoga zijn lichaam en ademhaling de twee belangrijkste punten waarop we ons focussen. We gaan deze twee essentiële factoren leren beheersen door middel van houdingen en ademhalingstechnieken.
Deze eeuwenoude wijze bestaat uit : Asana (houdingen) Pranayama (ademhalingstechnieken) en Shavasana (ontspanning) .

Tijdens Hatha Yoga gebruiken we tegengestelde energieën om ons bewustzijn te verplaatsen. Door middel van uiterste concentratie, rust en ademhaling verplaatsen we deze bewustzijn naar ons gehele lichaam. We bereiken dit bewustzijn door een aantal stappen te volgen tijdens de lessen. We verplaatsen onze energie van een neutrale houding in het hier en nu naar een houding die ons in één lijn brengt met lichaam en geest.

Tijdens Hatha Yoga maken we gebruik van vele ademhalingstechnieken. We leren je om zoveel mogelijk uit het ademen te halen. Energie en zuivering uit de zuurstof die je inademt, slechte energie en stress uit alles wat je uitademt. Hierdoor gaat er uiteindelijk ook meer zuurstof naar je vitale organen en weefsels, wat je meer energie in het dagelijks leven zal geven.

 

Nog meer voordelen die je zult ervaren van Hatha Yoga:

• Geen overbelasting van gewrichten en weefsels meer
• Een stimulatie van de mentale en fysieke balans
• Een verhoogde eliminatie van gifstoffen uit het lichaam
• Een groter gebruik van het parasympatische zenuwstelsel oftewel de rustmodus

Yin Yang Yoga

Een combinatie les met spierversterkende Yang houdingen, afgewisseld met strekkende Yin houdingen.

Yin en Yang houdt ons in balans!

Door strekking van het bindweefsel meer ruimte creëren in het lichaam en daardoor is óók meer ruimte om de actieve Yang houdingen te beoefenen.

Welkom alvast bij EveryBody Yoga

Om optimaal aandacht te geven aan deelnemers werkt EveryBody Yoga niet met te grote groepen in een les. Het is mogelijk dat er in een bepaalde periode sprake is van een inschrijflijst voor Yin Yoga of Hatha Yoga. Inschrijven kun je aan de balie. Vul onderstaand inschrijfformulier in en wij maken een afspraak met je of beantwoorden je vragen.

Tips: Eet en drink niet te veel vóór de les. Er zijn matten, kussens en blokken aanwezig. Heb je een eigen mat, neem deze gerust mee.

“Het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel”

Namasté, Karin

EveryBody Yogatijden

Yin Yoga (Active zaal 1)

Maandagavond 19.15 uur tot 20.00 uur
Dinsdagochtend 9.00 uur tot 10.00 uur

Slow Flow Yoga (Active zaal 1)

Woensdagavond 20.15 uur tot 21.15 uur

Club Yoga (Active zaal 1)

Donderdagavond 19.15 uur tot 20.00 uur

Yogalessen bij Everybody Yoga studio aan Landweg 13 ‘s-Heerenberg:

• Yin Yoga
• Restorative Yoga ( Ook tijdens zwangerschap)
• Slow Flow Yoga

Kijk voor de ochtend- en avondlessen in de eigen Yogastudio van Everybody Yoga op de website van Everybody Yoga

Speciale Yoga belevenissen

Regelmatig organiseren wij Yoga Workshops en
Yoga specials en eens in de 4 weken een Open Class Yoga.

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor de aankondigingen of vraag ons aan de balie of via het contactformulier.

Schrijf je in voor de Yogalessen van Everybody Yoga of vraag om vrijblijvend en persoonlijk advies

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Field is required!
Field is required!
  • Ik wil....
  • Kennismaken
  • Een vraag stellen
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Field is required!
Field is required!

Volg EveryBody Yoga ook op

Instagram
Menu